Dixit spil, udvidelser og Dixit puslespil


Dixit grundspil Dixit udvidelser Dixit puslespil Andre associations spil

Et drømmende, dejligt og meget anderledes brætspil. I Dixit skiftes man til at være "fortæller", så det er ikke den samme person, som hele tiden styrer slagets gang - Det kan især være en fordel, når man spiller med børn. Dixit findes i to grundspilsudgaver og der kan købes yderligere kort til spillet. Dixit anbefales fra 8 år.

Det første spil i serien hedder slet og ret Dixit. Her hjælper ingen paratviden, finurlige strategiske overvejelser eller andet - kun en lettere krøllet hjerne, der kan gennemskue de andres associationer. Hver spiller får 5-7 kort alt efter antal spillere. Den, der udpeges til fortæller, udvælger et af sine kort og skal nu komme med et hint til motivet på kortet. Det kan være et ord, en sætning, en sangtekst eller -titel og det står frit for, om man vil tale, synge eller nynne. Resten af deltagerne vælger nu det af deres kort, der bedst matcher fortællerens og alle udvalgte kort blandes og vises. Nu skal der gættes på, hvilket kort der er fortællerens og der gives point.

Første spiller, der når 30 point, eller den spiller der har flest point, når man er igennem bunken af kort, har vundet.

Efterfølgeren til Dixit hedder Dixit Odyssey. Grundlæggende er spillene akkurat de samme, men spillepladen er i denne nye udgave forfinet en lille smule og som noget nyt er der lagt op til, at man også kan spille i hold. Kortene er naturligvis med andre motiver.

Selvom 84 billedkort (som er det, der følger med både Dixit og Dixit Odyssey) kan lyde af meget, så risikerer du at "køre lidt i ring", når du skal finde på lyde/historier om billederne. Derfor kan der godt være en idé i at have begge udgaver og bruge alle 2 x 84 kort til at spille med. Alternativt kan man bruge en Dixit udvidelse og anvende sammen med et af grundspillene.

En Dixit udvidelsespakke består af 84 kort med nye motiver og alle udvidelsespakker passer til begge spil. Udvidelsespakkerne til Dixit kan ikke bruges alene, men kræver at man har enten Dixit eller Dixit Odyssey. Der er ikke tekst på udvidelseskortene og de kan derfor bruges til både de danske og de engelske versioner af Dixit.

Der er andre spil, der også har taget brugen af associationer til sig. De kan også være værd at kigge nærmere på.

Læs mere om disse spil her

I det smukke spil "When I Dream" handler det om at gennemskue de andres associationer. Man skiftes til at tage sovemasken på og være "drømmeren" og så har man to minutter - målt via timeglasset - til at gætte så mange ord fra drømmekortene man kan nå ud fra de ledetråde, de andre spillere giver en. De andre spillere trækker et kort og får tildelt en rolle som enten fe, bøhmand eller Ole Lukøje. Den gode fe forsøger at hinte drømmeren frem til det rigtige ord, Bøhmanden forsøger at lede drømmeren på vildspor og Ole Lukøje placerer sig lidt midt i mellem.

Efter de to minutter gives der point og når alle spillere har prøvet at være drømmer er spillet slut og den person med flest point har vundet.

Er der lidt ældre børn med til at spille, så anbefaler vi brætspillet Mysterium. Mysterium foregår på Allehelgensaften i 1920, hvor I skal hjælpe med at opklare et mord. I skal samarbejde med den myrdedes genfærd og finde ud af, hvor og hvordan mordet er begået og hvem morderen er. I har kun 7 timer.... En spiller vælges til genfærd - Denne spiller må ikke sige noget, men skal ved hjælp af kort lede de andre spillere frem til morderen. De andre spillere er synske medier og de skal nu via deres forbindelse med åndeverdenen forstå genfærdets hints og ende med at finde løsningen på mysteriet. Spillet anbefales fra 10 år og opefter.Du finder flere associations spil nederst på siden.

Ud over Dixit grundspil og Dixit udvidelser, så er der også puslespil i serien. Vælg imellem Dixit puslespil på 500 brikker og Dixit puslespil på 1000 brikker. Motiverne er de samme fine drømmende motiver som du kender fra Dixit - Så er du til puslespil med klare farver og smukke motiver, kan vi bestemt anbefale Dixit puslespillene. I hver æske Dixit puslespil finder du også et ekstra kort, som du kan bruge til dit Dixit brætspil.

 Spændende Dixit spil og udvidelser


Flotte Dixit puslespil


Hurtig levering fra 39 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er i dag kl. 16.00.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Skriv til info@hyggeonkel.dk