Catan spil - Her finder du Settlers of Catan brætspillet


Danske grundspil Danske udvidelser Selvstændige spil i serien Engelske grundspil Engelske udvidelser

Her finder du vores store udvalg af Catan (eller Settlers of Catan, som det hed for år tilbage).

Catan har været på bestseller-listerne lige siden Klaus Teuber tilbage i 1995 opfandt spillet. Det er oversat til et hav af sprog - herunder dansk!

Spillets styrke er, at det er meget nemt at lære at spille, men samtidig så gør det evigt foranderlige spillebræt, at to spil aldrig er de samme. Så den taktik, der virker i det ene spil virker ikke nødvendigvis i det næste.

Vi har et hav af forskellige udgaver (og udvidelser) på både dansk og engelsk i vores sortiment. Læs mere om dem nedenfor.

Læs mere om Catan her - klik

"Catan" eller "Settlers" eller "Settlers of Catan"
Kært barn har mange navne - og det gælder i særdeleshed for dette spil. I starten hed det Settlers of Catan, men fra og med 2015 har producenterne valgt at ændre navnet til "Catan". Det er samme spil - det er bare navnet, der har ændret sig!

Hvordan passer de danske grundspil og udvidelser sammen?
Ikke nødvendigvis ret godt er det korte svar på det spørgsmål!

Problemet er at der i Danmark har været 2 forskellige distributører af spillet. De første mange år det var på markedet var det Danspil / KE Leg der stod for det. Men for nogle år siden fik Bergsala/Kosmos licensen i stedet for.

Det korte af det lange er: Grundspil med plastikbrikker passer med udvidelser med plastikbrikker og træ passer med træ.Så hvis dit grundspil er med træbrikker, så passer den desværre ikke med de udvidelser der kan købes i dag.

 

Hvordan passer de engelske spil ind?
Selvom de engelske spil godt nok har træbrikker, så passer de desværre heller ikke med de danske udgaver, der blev produceret af KE Leg / Danspil.

De engelske udgaver passer knapt nok med hinanden. I 2015 kom 5. udgave af spillet med opdateret grafik, så f.eks. kulbrikkerne ikke lignede de gamle kulbrikker længere. Til folks store ærgrelse!

Hvor starter jeg?
Du starter med det røde grundspil på dansk og hvis du synes spillet er lige så sjovt som jeg (og tusindvis af andre) synes, så udvider du stille og roligt med Søfarer, Byer & Riddere osv.

Her finder du hele Settlers of Catan-serienHurtig levering fra 39 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er i dag kl. 16.00.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Skriv til info@hyggeonkel.dk