Lim til puslespil


Lim Klister ark

Når man har lagt et flot puslespil, kan man sagtens efterfølgende få lyst til at nyde synet af det færdige motiv i længere tid. Det kan man gøre ved at lime puslespillet og dermed gøre det klar til ophængning på væggen. Hos Hyggeonkel finder du et stort udvalg af lim til puslespil, som hjælper dig godt på vej.

Hvordan limer jeg et puslespil?
Puslespil kan limes med forskellige produkter. Nogle puslespilsfabrikanter fx Educa sender et lille brev med, hvor indholdet skal blandes op med vand. Det skal have ca. samme konsistens som tapetklister og efterfølgende fordeles på puslespillet.

Der findes også ark med lim på den ene side, nærmest brede stykker tape, som sættes fast på puslespillet, og limer det sammen. Sluttelig findes der flydende puslespilslim fra flere af de kendte puslespilsfabrikanter, som er helt klar til brug. Inden limning af puslespil skal du sørge for, at brikkerne sidder godt sammen. Et godt tip er at køre med kagerulle henover puslespillet.

Ligeledes er det godt at have et stykke plastik eller lignende under puslespillet for at skåne bordet. Den flydende lim skal fordeles godt over hele puslespillet. Til noget lim medfølger en lille spartel til at fordele limen med, men ellers brug dit sygesikringskort eller lignende. Sørg for at limen kommer godt ned mellem brikkerne og vær også grundig med at komme ud i siderne. Det er en god idé at lime både forsiden og bagsiden specielt ved de større puslespil.

Hvordan hænger jeg et puslespil op?

Ophængning af puslespil kan ske ved, at man tager det færdigt limede puslespil og sømmer det direkte op på væggen.

Man kan også vælge at finde en ramme til puslespillet. Rammer findes i mange størrelser og design. Hyggeonkel forhandler ikke rammer, men til de mest gængse størrelser puslespil vil man ofte kunne finde et fint sortiment i supermarkeder, byggemarkeder eller møbelforretninger.

Ved indramning af puslespil er det vigtigt at arbejde med en vis margen mellem størrelse på ramme og det færdige puslespil. Vær opmærksom på at de mål, som producenten angiver på kassen, for et færdigt lagt puslespil, er vejledende.


Hvordan hænger jeg et stort puslespil op?
Det kræver ofte lidt mere, når de store puslespil skal hænges op.

Til de helt store puslespil er det mere end svært at finde rammer, så det vil ofte være et gør-det-selv projekt at lave sin egen puslespilsramme. En af Hyggeonkels kunder, som har gjort det et par gange, kom for et stykke siden med denne opskrift på at indramme puslespil:

Lav ramme og bagplade på mål plus 5mm (5mm da det aldrig passer helt med størrelsen på æsken).

Du kan enten købe materiale i byggemarkedet eller gå til en tømrer eller handyman, der kan hjælpe dig.

Du lægger puslespillet på bagpladen, der beklædes med bagepapir. Når puslespillet er samlet færdigt, skubbes det sammen mod midten så det er pænt og fast - fordel evt. ekstra plads lige hele vejen rundt.

Herefter skal puslespillet limes.

Når det er tørt, så kommer det sjove: Vend puslespillet og fjern bagepapiret.

Hvis du har en ramme med frontglas eller plexiglas, så samler du rammen omkring puslespillet og hænger det op. Hyggeonkel anbefaler dog plexiglas, da det er nemmere at gøre rent.

Hvis du har en ramme uden glas, er du nødt til at give det et lag lim på bagsiden også, da det ellers vil falde fra hinanden med tiden.

Du kan nu hænge dit puslespil op.

Savner du lidt billeder, så kan Youtube.com anbefales. Der findes nogle fine videoer af, hvordan man gør – dog på engelsk, men de er nemme at følge.

Det kunne fx være denne: https://www.youtube.com/watch?v=VY3RDMHZbAo


Kan man lime puslespil?
Ja, man kan sagtens lime puslespil. Både små og store puslespil kan limes, så er de f.eks. lettere at opbevare eller hænge op. Der findes flere forskellige typer produkter, som man kan bruge til at lime sit puslespil. Det kan f.eks. enten være lim som sprayes eller smøres på eller nogle ark, som er limet på den ene side, som man klistrer bag på puslespillet.
Hurtig levering fra 35 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er i morgen kl. 16.00.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Ring til 86 60 09 01
Skriv til info@hyggeonkel.dk