Trivial Pursuit quiz-spil


TP - Danske udgaver TP – Danske bitesize TP - Engelske udgaver TP – Engelske bitesize

Trivial Pursuit (ofte blot kaldet TP) tog verden med storm tilbage i 1980'erne, og har faktisk ikke stået stille siden. Som årene er gået, er spillet blevet udgivet i en lind strøm af versioner med forskellige målgrupper. Der er både udgivet børne- og familieudgaver, samt tematiserede versioner som f.eks. ”The Big Bang Theory”, ”Harry Potter” og den danske ”2000-tallet”.

Stort set hvert år udkommer der nye versioner, og spillet har udviklet sig til en klassiker indenfor quiz-spil.

Trivial Pursuit er en dyst på paratviden. I den oprindelige udgave med spørgsmål inden for seks forskellige kategorier: Geografi, underholdning, historie, kultur/litteratur, natur/videnskab og sport/fritid. Men efterhånden som tiden er gået, er flere emneområder løbende kommet til.

TP spilles typisk af 2-6 spillere, men er også meget velegnet at spille som holdspil. Uanset alder er TP et brætspil, som kan give anledning til adskillige timers sjov og underholdning, blot man spiller en version, som passer til gruppen af spillere.

Spillets gang
Trivial Pursuit foregår på et bræt med en række felter. Hvert felt repræsenterer en kategori. Alle kategorier har hver sin farvekode.

Hver spiller/hold er udstyret med en brik (også kaldet et spillehjul). I brikken er der 6 tomme trekantede huller, hvori man kan sætte nogle små trekantede spillebrikker (populært kaldet oste), efterhånden som man optjener dem i spillet.

Læs mere om spillets gang

Spilleren/holdet slår med en terning og rykker sin brik det antal felter, som øjnene på terningen angiver. Herefter skal man besvare et spørgsmål indenfor det emneområde, som man lander på. Svarer man rigtigt får man lov at fortsætte, ellers overgår turen til den næste spiller.

På spillebrættet er en række af felterne markeret med en trekant. Svarer man rigtig på det spørgsmål man får, når man lander på denne type felt, får man udleveret en trekant i den farve, som svarer til den kategori man fik et spørgsmål fra. Man sætter trekanten i et af de tomme huller i sit spillehjul. Når spillehjulet er fyldt op med en trekant i hver kategori-farve, nærmer man sig sejren i spillet.

Afslutningen af spillet foregår ved, at man skal ind og lande præcis på spillebrættets midterfelt. Herefter bestemmer de øvrige spillere i fællesskab en kategori, som man skal modtage et spørgsmål fra. Svarer man rigtigt, har man vundet spillet. Ellers skal man slå sig væk fra midterfeltet næste gang man har tur og skal så forsøge at komme tilbage på midterfeltet igen for at få et nyt spørgsmål.

Man kan sagtens selv variere reglerne og bestemme, at man f.eks. skal besvare tre spørgsmål rigtig på midterfeltet for at vinde spillet osv. Men sørg nu for at være enige inden I går i gang – ellers kan det let give anledning til diskussion, når man kæmper om at blive den suveræne TP quiz-mester.Spillets oprindelse
Trivial Pursuit er oprindelig baseret på de to canadiere Chris Haney og Scott Abbotts interesse for at gå og stille hinanden alle mulige og umulige spørgsmål. På et tidspunkt gav denne hobby dem idéen om at udvikle dette til et brætspil. Med hjælp fra John Haney og Ed Werner udviklede de spillet som hurtig blev populært. Den første udgave af Trivial Pursuit kom i 1981 og i 1984 solgte de rettighederne til spillet videre. I dag hører Trivial Pursuit ind under legetøjsfirmaet Hasbro. Den første danske version af TP så dagens lys i 1985.

Sjove og udfordrende Trivial Pursuit quiz-spil


Hurtig levering fra 39 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er på mandag.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Ring til 86 60 09 01
Skriv til info@hyggeonkel.dk