Stort udvalg af UNO spil og varianter


UNO spillet har mere end 50 år på bagen! I 1971 opfandt den amerikanske barbér Merle Robbins kortspillet UNO og de første spillekort blev kreeret direkte ved køkkenbordet. I dag tilhører rettighederne giganten Mattel.

Kortspillet UNO er tilpas simpelt, men varer tilpas længe til, at man kan nå at føle sig vældig underholdt og så gør det jo heller ikke noget, at man kan udsætte sine modspillere for lidt godmodigt drilleri. UNO er da også utroligt populært og spilles i alt fra børnehaver og fritidsklubber, til skoler, på gymnasier, inde ved militæret og naturligvis hjemme i stuerne.

UNO er kommet i utallige udgaver og hver gang en ny tegnefilm eller film ruller ind over landet, så kommer der et sæt UNO spillekort med de ikoniske karakterer, som børn (og voksne) allerede kender og elsker.

UNO spilleregler følger naturligvis med, når du køber et spil UNO. Kortspillet går kort fortalt ud på, at slippe af med sine kort først. Der er en række specialkort, der kan vende spillet, så det er ikke givet ud fra en dårlig starthånd, at det også er dig, der sidder tilbage som taber af UNO. Når du smider dit næstsidste kort, er det vigtigt, at huske at sige ”UNO” for at markere, at man har netop 1 kort tilbage. Alternativt skal der trækkes et kort op og du risikerer på denne måde at smide sejren væk. Øjeblikket hvor din modspiller triumferende siger: ”Du glemte at sige UNO!” er et af de øjeblikke, man for alt i verden vil undgå, når man spiller UNO.

Du kan altid finde et varieret udvalg af UNO spil på vores hylder – Der er garanteret også i UNO variant, der opfylder dine behov.

Nogle ofte stillede spørgsmål om UNO er:

Uno spilles normalt med et sæt med 112 kort, som inkluderer fire farver (rød, blå, grøn og gul) og tal fra 0 til 9, samt nogle specielle kort som "Skift farve", "Tag to", "Skift retning" og "Spring over". Hver spiller starter med 7 kort.

Det grundlæggende mål i Uno er at slippe af med alle dine kort, før din modstander gør det. Hver spiller trækker et kort fra den fordækte bunke (bagsiden op) og forsøger derefter at spille et kort, der matcher farven eller tallet på det kort, der ligger øverst i den åbne bunke (forsiden op). Hvis du ikke har et kort, der passer, skal du trække et nyt kort og turen går videre til næste spiller.

De specielle kort har også deres egne regler. For eksempel, hvis du spiller et "Skift farve" kort, kan du vælge hvilken som helst farve, og det næste kort, der spilles, skal matche den valgte farve. Hvis du spiller et "Tag to" kort, skal den næste spiller trække to kort fra bunken og mister deres tur. Hvis du spiller et "Skift retning" kort, ændres retningen på spillet, og hvis du spiller et "Spring over" kort, mister den næste spiller sin tur.

Det er også vigtigt at bemærke, at når du har ét kort tilbage, skal du sige "Uno", ellers risikerer du at trække to kort som straf. Hvis du ikke har flere kort tilbage, når bunken er tom, skal du tælle pointene i de kort, dine modstandere stadig har på hånden. Pointene tælles som summen af de tal, der er skrevet på kortene, og vinderen er den spiller, der har færrest point.

Formålet med UNO er at blive den første spiller, der slipper af med alle sine kort. Dette gøres ved at matche kortenes farver eller numre med det øverste kort, i den bunke som ligger på bordet med billedsiden opad.

Spillet starter ved, at hver spiller får udleveret syv kort. Resten af kortene lægges med billedsiden nedad på bordet, og det øverste kort vendes med billedsiden opad ved siden af bunken.

Den første spiller i rækken skal nu matche det øverste kort på bunken med et kort fra sin egen hånd. Hvis spilleren ikke kan matche kortet, skal han eller hun trække et kort fra bunken (med bagsiden op). Hvis det trukne kort kan matches med det kort, som ligger øverst i bunken af kort med billedsiden op, kan det lægges ned, ellers er det den næste spillers tur.

Der er også nogle specielle kort i Uno, der kan ændre spillets gang. For eksempel kan der være kort, der gør, at den næste spiller skal tage to kort, eller kort der giver spilleren mulighed for at skifte farve. Disse kort kan være med til at gøre spillet mere spændende og uforudsigeligt.


Kæmpe udvalg af UNO spil og varianter


Hurtig levering fra 39 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er i dag kl. 15.00.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Skriv til info@hyggeonkel.dk