Bordtennis - Stort udvalg af bordtennisbat, bordtennisbolde og bordtennisnet


Bordtennis er et spil, som for de fleste nok er ganske velkendt. Ofte har man spillet det som barn i enten skolen, i en fritidsklub eller måske endda i en idrætsforening. For nogle er spillet så blevet hængende ved hele livet, mens andre måske tager det op igen, når de selv får børn.

Bordtennis spilles typisk af enten 2 spillere (single) eller af 4 spillere (double). Men til enkelte spil, som f.eks. "rundt om bordet" kan det godt lade sig gøre at være flere med i spillet.

Bordtennis kræver selvfølgelig lidt plads, men udover det kan man egentlig komme ganske let i gang. Har man nogle bordtennisbat, en bordtennisbold og et bordtennisnet er man faktisk klar til at spille. Man behøver ikke nødvendigvis at have et professionelt bordtennisbord stående - mindre kan nemlig også gøre det.

Det vigtigste er, at du tør lave de svære ting, når det brænder allermest på. Også selvom frygten er der. De allerbedste tør spille frit på de mest afgørende tidspunkter. En god tennisspiller er også ham, der tør serve igennem på sin anden serv, selvom han er nede med et breakpoint. Og ja, du kommer da til at lave en fejl og tabe kampe på det, men spiller du 10 kampe, vil det mod i længden komme dig til gode. Til gengæld vil du altid tabe på den lange bane, hvis du prøver at fedte dig igennem. Den tankegang er for mig ren gift. Det værste du kan gøre er slet ikke at forsøge, fordi du er bange for at mislykkes. 
Michael Maze, bordtennisspiller - Fra bogen: ”En vinders DNA – 6 vaner til succes i dit liv”


Bordtennisnet til spisebord
For mange vil det nok knibe med pladsen til at have et bordtennisbord stående hjemme i stuen eller på værelset. Men det skal selvfølgelig ikke være en hindring for, at man kan tage sig et spil bordtennis en gang i mellem. Så ryd spisebordet eller et andet egnet bord og fastgør let et bordtennisnet og så er I klar til at dyste.

Blandt vores bordtennisudstyr hos Hyggeonkel finder I både løse bordtennisnet eller bordtennis sæt, hvor der medfølger både bat, bolde og et net, så I hurtigt kan komme i gang med at spille.

Læs om bordtennisreglerne her

Bordtennis regler

Reglerne i bordtennis er forholdvis enkle.

Først skal man have fundet ud af, hvem der starter med at serve. Det gøres ved simpel lodtrækning - som regel ved at kaste en mønt.

Vinderen af lodtrækningen starter nu spillet med at serve. Dette foregår ved, at man kaster bolden op i luften og skyder til den med bordtennisbattet. Ved serven skal bolden rammes, når den befinder sig bag ved serverens ende af bordet. Bolden skal ved serv først ramme serverens egen banehalvdel og dernærst hoppe over nettet og ramme modstanderens banedel. Først herefter må modstanderen skyde til bolden. Hvis bordtennisbolden berører nettet under en serv (men alligevel kommer over på modstanderens banedel) skal serven tages om. Havner bolden i nettet på serverens side er der point til modstanderen.

Serven går hele tiden på skift således, at hver spiller server to gange, hvorefter turen går over til den anden spiller. Ved double skiftes spillerne på et hold til at serve.

Når spillet er sat i gang af serveren, må man ikke længere ramme sin egen halvdel af bordtennisbordet, men skal hele tiden skyde bolden over nettet og ramme modstanderens bane.

Point gives til modstanderen, hvis man enten misser at ramme bolden, skyder til bolden, så den rammer sin egen banehalvdel, rammer bolden to gange, hvis man skyder bolden udover bordkanten eller hvis man på ulovlig vis med f.eks. sin krop eller en anden genstand kommer i berøring med bordtennisbolden.

Vinderen af et sæt i bordtennis er den spiller, som først opnår 11 point. Dog med den ekstra regel, at man skal have mindst to point mere end sin modstander for at vinde. Er pointforskellen mindre, spiller man videre en bold ad gangen, indtil en af spillerne er kommet foran med to point og dermed er sætvinder.

En kamp spilles som regel bedst af 5 eller 7 sæt.Se vores udvalg af bordtennisudstyr nedenfor. Her finder du både komplette sæt med bat, bolde og net i en pakke samt enkelt-pakker, hvis du f.eks. lige står og mangler nogle flere bolde.

Bordtennis - Stort udvalg af bordtennisbat, bordtennisbolde og bordtennisnet


Hurtig levering fra 39 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er i dag kl. 16.00.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Skriv til info@hyggeonkel.dk