Kalaha spil


Kalaha er et hyggeligt familiespil, som også rummer lidt taktik, så det er en god introduktion til dette for børn. Samtidig er spillet hurtigt at lære og nemt at spille og overskue for børnene.

Kalaha er et brætspil for 2 spillere, som spilles på en spilleplade med i alt 14 spillefelter (fordybninger). Hver spiller råder over 6 mindre fordybninger (kaldet ambos) samt en større fordybning (målfeltet - kaldet kalahaen).

Det gælder om, at få sine kugler placeret så taktisk godt, at man kan få flest mulig hjem i sit eget målområde.

Vinder er den, der har flest kugler i mål til sidst.

Spillereglerne er uhyre simple, så man er hurtigt i gang med det sjove: Nemlig at spille.

Spillets gang

Ved spillets begyndelse lægges 6 kugler i hver af de små fordybninger.

Læs mere om spillets gang

Den startende spiller (træk lod / start på skift) tager alle kuglerne fra en af de små fordybninger fra sin egen side af spillebrættet op i hånden, og fordeler dem herefter en ad gangen i de efterfølgende små fordybninger (mod urets retning). Spilleren lægger også en kugle i sit eget målfelt (men ikke i modstanderens målfelt).

Spillerne foretager træk på skift, dog kan man få ekstra træk, hvis den sidste kugle man lægger i en fordybning lægges i eget målfelt.

Spillet fortsætter til en af spillerne har fået tømt alle sine små fordybninger. Denne spiller får herefter alle kuglerne fra modstanderens små fordybninger. De lægges i spillerens målfelt. Så tælles antallet af kugler i de to målfelter. Den spiller med flest kugler i sit målfelt har vundet spillet.

Spilvariation

For at gøre spillet mere overskueligt for de yngste spillere, kan det være en god idé at fjerne nogle af kuglerne (eks. halvere antallet). Det gør både, at spillet går lidt hurtigere og at det samtidig er lettere at holde overblikket for de allermindste.

Kalaha spilles desuden ofte med flere forskellige spilvariationer i forhold til det ovenfor anførte. Tag f.eks. et kig på denne artikel hos papskubber.dk for at få nye idéer til variationer i spillet.Spillets oprindelse

Kalaha som vi kender det i dag er ikke frygtelig gammelt. Det kom frem tilbage i 1940'erne. Men det bygger på det oldgamle Mancala-spil, der har tusindvis af år på bagen.

Jeg har valgt at tage et bredt sortiment ind af Kalaha. Nogle foretrækker træ, nogle plastik, mens en helt tredje foretrækker en udgave, der kan klappes sammen og altså ikke fylder så meget på hylden, når det ikke er i brug.

Du finder det hele nedenfor.

Kalaha spilHurtig levering fra 35 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er i dag kl. 15.00.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Ring til 86 60 09 01
Skriv til info@hyggeonkel.dk