Køb de populære og sjove kongespil, vikingespil og kubb spil her


Kongespil, Vikingespil, Kubb spil eller Høvdingespil - kært barn har som bekendt mange navne. Men uanset navnet er formålet med spillene det samme.

Spillene tilhører en gruppe af yderst populære udendørs spil, som kan spilles af stort set alle aldersgrupper i én skøn blanding. Det er underholdning for hele familien eller venneflokken, når det er bedst.

Kongespillet er specielt populært om sommeren, når vejret er godt og man får lyst til at komme udenfor og hygge sig sammen. Det er velegnet både som spil i haven eller eksempelvis, når man er en tur på stranden.

Selve spillet
Et kongespil består af en konge (nogle gange også kaldet "høvding"), en række såkaldte kubb'er (træ-kegler/knægte) samt nogle kastepinde.

Spillet går i al sin enkelthed ud på, at vælte modstandernes kubb'er og til sidst kongen ved at ramme dem med kastepindene. Kommer man ved et uheld til at vælte kongen, før man har væltet alle modstandernes kubb'er, har man tabt spillet. Så det er om at passe på!

Spilvariationer
Over tid er opstået nogle spilvariationer som f.eks. Tal kubb eller Mölkky, som tager grundidéen med kastepinde og træ-kegler fra det oprindelige kongespil og tilfører nogle nye og sjove idéer. Disse spil nyder også stor udbredelse og er ligesom de oprindelige spil ligeledes blevet ganske populære.

Se hele vores store udvalg af de mange kongespil og variationer nedenfor.

Ofte stillede spørgsmål angående Kongespil

Spillerne deles op i to hold, som dyster mod hinanden. Hvert hold kaster først en enkelt pind for at afgøre hvem, som skal starte selve spillet. Det hold, som kommer tættest på kongen, starter spillet. Herefter kaster hvert hold på skift sine pinde, en ad gangen, med det formål, at vælte en eller flere af modstandernes kubb'er.
Når det første hold har kastet alle sine kastepinde er det modstanderholdets tur. De starter først med at tage eventuelle væltede kubb'er og kaste dem over på det første holds banehalvdel. Kubb'erne rejses der hvor de lander og indgår nu som en del af det første holds kubb'er.
Sådan bølger spillet frem og tilbage indtil et af holdene har væltet alle modstanderens kubb'er. Herefter er det tid til at få ram på kongen. Når det sker, er spillet afgjort.
Bemærk, at der ligesom ved mange andre spil også findes mindre variationer i de forskellige regelsæt til konge-, vikinge-, Kubb og Høvdingespillene. Mange justerer også reglerne lidt hen ad vejen, som de synes, at det passer ind. Men husk nu at aftale det på forhånd, så I ikke bliver uenige midt i spillet.

Kongespil menes at stamme fra Gotland i Sverige og i nogle sammenhænge dateres spillet til at have oprindelse helt tilbage i middelalderen, selv om dette dog er noget usikkert. Det har muligvis taget sin begyndelse, den gang der var en brændestabel uden for hvert et hus. En familie har kedet sig og 11 stykker brænde samt en kastepind senere var kongespillet en realitet.

Ifølge de officielle DM regler i Kongespil / Kubb, så måler en kongespils bane 5 x 8 meter. Hvis der ønskes et hurtigere spil, kan banen forkortes til fx 6 m. i længden.

Kongespil, vikingespil og kubb spil
Hurtig levering fra 39 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er i dag kl. 16.00.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Skriv til info@hyggeonkel.dk