Kroket - det velkendte udendørs familiespil


Kroket Kroket for børn Fodbold kroket

Kroket (krocket, croquet) er det velkendte udendørs havespil, som næsten alle har stiftet bekendtskab med.

Et spil kroket består af nogle kroketkøller, kroketkugler, buer samt af to målpinde. Man opstiller en bane, hvor det gælder om at skyde sine kugler hurtigst muligt (ved hjælp af færrest slag) gennem de opstillede buer for til slut at nå frem til målpinden. Undervejs må man - under specielle forudsætninger - slå modstandernes kugler væk, for at øge sine egne chancer for at vinde spillet. Det kan man hurtigt få en masse sjov og rivalisering ud af - for hvem kan lide at tabe?

Der findes officielle regler for størrelsen på en kroketbane. Men dem er der næppe mange, som følger, når de spiller for sjov. Her opstiller de fleste blot en bane inderettet efter pladsforholdene og de spillere, som deltager i spillet. Ofte er det også en oplagt udfordring at lave så sjov og udfordrende en bane som muligt.

Kroket giver masser af god underholdning og er et oplagt spil at finde frem, når vejret er godt og man skal hygge sig udenfor.

Hyggeonkel fører kroket spil i flere forskellige udgaver: Traditionelle kroket spil til 4 eller 6 personer, kroketspil for børn og den sjove variant Fodbold kroket, hvor kroketkuglerne er skiftet ud med en fodbold.

Almindelige variationer i kroket reglerne er f.eks. at vedtage, at man kun må holde kroketkøllen med én hånd, at man ikke må slå med siden af køllen eller at man får ekstra slag ved at kuglen passerer mere end en enkelt bue i et slag.Kroket er til stor morskab og sjov for hele familien og kan spilles af stort set alle aldersgrupper. Spillet vil typisk være velegnet for 2-4 spillere, men det kan dog også sagtens spilles af både færre eller flere spillere - eller endda i hold.

I kroket kan man lave et specielt slag kaldet en krokade.

Efter at have ramt modstanderens kugle (krokeret), er det tilladt at lave en krokade. En krokade er et slag i kroket, hvor man ved hjælp af sin egen kugle, skyder modstanderens kugle væk.

Man skal først have passeret den 3. bue på banen, før det er tilladt at lave en krokade i kroketspillet.

Kroket stammer efter al sandsynlighed fra Frankrig.

Herefter kom spillet til Irland og England og blev udbredt til resten af Europa efterfølgende.

I dag betragtes kroket som en regulær sportsgren og det spilles i det meste af verden.

Kroket blev efter al sandsynlighed opfundet i Frankrig i det 13. århundrede.

Den udgave af spillet vi kender i dag, kan spores tilbage til 1830'ernes Irland og i England startede man med at spille i 1852.

Udendørs kroket spil til haven

Hurtig levering fra 39 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er i dag kl. 16.00.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Skriv til info@hyggeonkel.dk