Mölkky


Mölkky er heldigvis sjovere at spille end det er at stave til - det hedder hverken Mølkky, Molkky eller Molki, men slet og ret Mölkky eller Original Mölkky. Det stammer oprindeligt fra Finland og det kaldes også nogle gange Finska af samme årsag. Selve ordet ”Mölkky” er opfundet som navn til spillet og det har derfor ikke som sådan nogen specifik betydning. Det er muligt det finske ord ”pölkky”, som betyder blok (af træ) har været med til at inspirere opfinderen. Et Mölkky spil er nemlig et kastespil med kegler udført i træ. Det blev udgivet i 1996 af firmaet Lahden Paikka og i 2016 overtog Tactic games rettigheder og produktion af spillet. I dag producerer Tactic Mölkky i Finland af bæredygtigt træ.

Mölkky er desværre et lidt overset spil herhjemme, hvilket er utroligt ærgerligt, da spillet er ret sjovt – Lidt som en slags nummer Kubb. Resten af verden er kommet med på bølgen og der afholdes da også både Verdensmesterskaber og indendørs og udendørs Europæiske Mesterskaber i Mölkky. Mölkky er derfor ikke blot et havespil, men kan også sagtens bruges på stranden, i hallen eller lignende.

Ofte stillede spørgsmål angående Mölkky

Mölkky er en slags nummer Kubb – altså et kastespil. Et spil Mölkky består af 12 nummererede kegler og en kastepind og det er normalt udført i træ. Du kan læse, hvordan man spiller Mölkky her nedenunder.

Det kræver snilde og præcision blandet med lidt matematik at spille og vinde i Mölkky – men Mölkky reglerne er heldigvis simple at lære. Spillet går ud på at få nøjagtig 50 point. Ryger du over - halveres dine point og du ryger ned på 25 og må kæmpe dig op igen. Spillet startes ved at point keglerne stilles ud og så gælder det om at vælte dem med kastepinden. Væltes mere end 1 kegle, tæller antallet af væltede kegler, væltes der netop 1 kegle, gælder det antal point, der står på keglen. I næste runde stilles keglerne op igen, der hvor de væltede, så med tiden vil det være lettere at ramme enkelt kegler og derved er chancen større for at ramme præcist 50 point.

Du kan naturligvis købe det originale Mölkky, samt en masse andre havespil og kastespil, hos Hyggeonkel. Hos Hyggeonkel er der altid mindst 4000 forskellige brætspil og havespil at vælge imellem og Mölkky finder du lige her på denne side.

Her finder du vores store sortiment af original Mölkky
Hurtig levering fra 35 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er på mandag.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Ring til 86 60 09 01
Skriv til info@hyggeonkel.dk