Petanque, Boules og Boccia - du finder det hele her


Petanque – Boccia spil Petanque – Boccia til inde brug Boule profesionelle sæt Tilbehør

Petanque tilhører familien af såkaldte kuglespil (Boule), hvor spil som Boccia også hører under. Boule betyder rettelig kugle på fransk. Petanque og Boules har sin oprindelse i Frankrig, mens Boccia stammer fra Italien, men derudover minder spillene rigtig meget om hinanden.

Fælles for disse spil er målet om at kaste sine spille-kugler så tæt på en mindre målkugle (ofte kaldet grisen på dansk) som muligt. Den største forskel på denne gruppe af kuglespil er størrelsen og vægten på de forskellige kugler samt kasteafstanden.

Alle kan spille disse spil uden forudgående kvalifikationer. Men jo bedre man er til at kaste, jo bedre vil man selvfølgelig klare sig i spillet.

Petanque kræver ikke det store udstyr. Spillet består blot af nogle kugler og dertil skal man bruge et passende frit areal, hvor man kan kaste kuglerne. Så er man i gang.

Læs mere om spillene

Petanque er et rigtig godt socialt spil. Der er nemlig plads til alle aldergrupper og køn samlet i en skøn blanding. Det er forholdsvis let at justere på sværhedsgraden af spillet, så det passer til deltagerne ved blot at ændre på den afstand, man kaster sine petanquekugler fra.

Petanque kan både spilles med individuelle deltagere eller i hold. Man kaster på skift sine kugler mod målkuglen, dog således, at turen først går videre til næste deltager/hold, når det kastende hold har fået en af sine kugler nærmest målkuglen eller ikke har flere kugler tilbage at kaste med. Efter hver runde tælles point. Kun den spiller/det hold, som er kommet tættest på "grisen", får point i den enkelte runde. Man får point for alle de kugler, som lander tættere på "grisen" end modstanderens kugler. Vinderen er den, som først når 13 point samlet.

 

Indendørs Petanque (Boule Savoir)
Både Petanque, Boules og Boccia er spil, som normalt spilles udendørs - eller i det mindste som spilles på et underlag, som ikke tager skade, når de tunge kugler lander. Men med Soft Indoor Petanque har vi fået et produkt, som tager alle disse spil ind i stuen. Her er både målkugle og kastekugler nemlig lavet i materialer (stof med ris/sand som fyld), som ikke skader det fine stuegulv.

Læs om lignende spil

Et spil som minder ganske meget om Petanque/Boules/Boccia familien af spil er det engelske spil Bowls. Dette spil foregår dog primært indendørs i en hal og man kaster ikke med sine kugler efter målkuglen (som kaldes Jack i Bowls), men triller dem i stedet. Bowls kuglerne er lettere asymmetriske, hvilket gør det til en udfordring at styre dem ned af banen.

Et andet spil, som vi fører hos hyggeonkel.dk er Dropin Hood, hvor man kaster med en form for spyd i stedet for kugler. Men ellers minder det i stor stil om Petanque spillene.


Boule (det franske ord for kugle) er det generelle navn for alle de forskellige kuglespil, der hovedsageligt spilles i de sydeuropæiske lande – Petanque er navnet på et specifikt kuglespil.


De fleste holder kuglen i hånden og kaster med håndryggen opad og kuglen vendt nedad.
Der findes forskellige kast i petanque. Jo højere du kaster, jo mere brat lander din kugle. Et indlæg, er et kast, hvor der sigtes mod at ramme tæt på den lille kugle (grisen). Her kan det være en fordel at kaste højt. En bomber, er et kast, hvor man sigter efter at skyde modstanderens kugle væk og lægge sin egen kugle tættere på grisen. Her kan det være en fordel at kaste lavere, så kuglen triller længere efter at have ramt jorden og derved har mulighed for at ramme modstanderens kugle.

Boccia og petanque er begge kuglespil og de minder meget om hinanden. I Frankrig er Petanque mest udbredt, i Italien er det Boccia. Den største forskel er nok kastestilen, hvor man i petanque kaster med kuglerne, minder boccia mere om bowling, hvor man nærmest triller kuglen.

Stort udvalg af Petanque, Boules og Boccia spil


Hurtig levering fra 35 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er i dag kl. 15.00.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Ring til 86 60 09 01
Skriv til info@hyggeonkel.dk