Scythe - Asymmetrisk og taktisk brætspil om krig og genopbygning


I 1920’ernes Europa råder uroligheder efter den store krig. Den kapitalistiske bystat kendt som ”The Factory”, der med sine tungt bevæbnede mechs forsynede krigens maskineri, har drejet nøglen om hvilket har fanget interessen fra adskillige omkringliggende fraktioner.

Scythe er et taktisk enginebuilding 4X brætspil, hvilket kort fortalt betyder, at spillerne skal opbygge et imperium, der gennem spillet bliver stærkere og åbner op for flere muligheder. Spillerne styrer en af de 5 fraktioner og skal ved hjælp af f.eks. landbrug og krigsførelse føre sin fraktion til sejren. Målet er simpelt og er det samme for alle: Sikre rigdommen og territoriet omkring ”The Factory”.

Læs mere om Eldritch Horror spillene - Klik her

Det gælder om at have flest sejrspoint når spillet slutter. En af måderne man får sejrspoint på, er ved at klare objectives og når en spiller har klaret 6 objectives slutter spillet automatisk.

Spillerne skal som sagt opbygge et stærkt imperium. Det kan de gøre ved at øge effektiviteten, opføre bygninger, som styrker deres position på kortet, hverve nye støtter for at forbedre deres karakterers evner, aktivere mechs for at afværge invasioner fra modstandere og udvide deres territorier for at høste flere og bedre ressourcer. Disse aspekter af enginebuilding bidrager til en følelse af fremdrift og udvikling gennem hele spillet og gør, at hvert spil aldrig føles ens og man kan spille med den samme fraktion mange gange.

Derudover er Scythe et asymmetrisk spil, der blandt andet involverer, at man starter forskellige steder baseret ud fra fraktionens kompetencer og hemmelige mål. En anden fed ting ved Scythe er, at selvom spillet tilbyder rig mulighed for direkte konfrontationer for dem, der ønsker det, kan spillere ikke blive slået ned på en måde der gør, at de ikke længere er en del af spillet.

Scythe er derudover kendt for at give spillerne næsten fuld kontrol over deres skæbner. Spillet involverer stort set ingen former for held og selv kampsekvenserne er basereret på strategiske valg fremfor tilfældigheder eller held. Udover de hemmelige mål hver spiller trækker i starten, er det eneste element af held engage-kortene, som man møder, når en spiller interagerer med indbyggerne i et nyopdaget område. Dog giver engage-kortene valgmuligheder, så spillerne kan stadig træffe den beslutning der passer bedst til dem.


I vores udvalg herunder finder du naturligvis grundspillet og en række udvidelser såsom ”The Wind Gambit”, der blandt andet tilføjer luftskibe og endnu flere udvidelser der i bund og grund tilføjer nye historier, kort osv. Derudover finder du også ”Expeditions” som er en efterfølger til Scythe.

Scythe - Asymmetrisk og taktisk brætspil om krig og genopbygning


Hurtig levering fra 39 kr.

Vi sender pakker alle hverdage. Næste afsendelse er i dag kl. 16.00.

Fri fragt fra 499 kr.

Køber du for over 499 kr. så betaler vi fragten til en GLS pakkeshop. Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.

Personlig kundeservice

Har du spørgsmål?
Skriv til info@hyggeonkel.dk